Limewire installeren

limewire-nederlands

De eerste stap bij de installatie van Limewire is natuurlijk de laatste versie vanlimewire downloaden. Na het downloaden van Limewire klik je op limewire.exe en start je de installatie. We beginnen met het kiezen van de juiste taal, wij hebben gekozen voor Nederlands.

limewire-welkom
Hier klik je gewoon op volgende om de installatie van Limewire te starten.

limewire-installatie
Hier kies je de map waar je Limewire wilt installeren wanneer je dit niet wilt doen in de standaardmap. Als de locatie goed is aangegeven klik je op volgende.

limewire-voltooid
Limewire is nu geĆÆnstalleerd, klik op voltooien om de installatie te voltooien en de eerste instellingen te configureren.

Wat legale dingen
limewire-copyright
Nu komen wij bij iets relatief nieuws voor Limewire, door hier mee in te stemmen geef je aan dat je geen copyright van bestanden zal schenden. Het komt er eigenlijk gewoon op neer dat Limewire kan blijven bestaan en de gebruikers de schuld kan geven wanneer er copyrighted bestanden worden gedeeld.

limewire-instellingen
Vervolgens gaan we aangeven wat voor instellingen je wilt bij Limewire.

.magnet en .torrent-bestanden associƫren met Limewire
Hier kun je aangeven dat de bestanden met het formaat .magnet en .torrent automatisch met Limewire kunnen worden opgestart
.magnet en .torrent bestanden zijn bestanden waarmee je door middel van torrents en peer to peer bestanden kunt downloaden. Hier kan je Limewire voor gebruiken, maar programma’s zoals uTorrent en Vuze worden meestal vaker gebruikt en zijn hier op gemaakt en dus meer een aanrader.

Limewire starten bij systeemopstart
Als je wilt kun je Limewire automatisch opstarten wanneer je, je computer opstart. Dit kan handig zijn, maar je computer wordt er wel slomer van bij het opstarten en is dus geen hele grote aanrader.

Limewire verbeteren
Limewire verbeteren kan natuurlijk geen kwaad, je stuurt anonieme gegevens op die gebruikt kunnen worden om het programma te verbeteren.

Inhoudsfilters
Wanneer je geen copyrighted bestanden wilt uploaden of downloaden kun je deze optie aanvinken.

limewire-bestanden-delen
Om ervoor te zorgen dat bestanden worden gedeeld met andere gebruikers kun je bestanden delen. Het is verstandig om in Limewire te bekijken welke bestanden met de rest van de wereld worden gedeeld, je wilt tenslotte niet dat elk bestand op je computer wordt gedeeld.